"Dete je ubilo 50 ljudi, uništiću ih, biće smrtne kazne"

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan obećao je da će "uništiti teroriste" posle napada koji su izvedeni tokom proteklih nekoliko meseci.

Izvor: Beta

Nedelja, 28.08.2016.

20:21

Getty Images

On je ponovio tvrdnju da je dete samoubica odgovorno za prošlonedeljni napad na jugoistoku zemlje.

Govoreći na skupu u Gazijantepu, gde je izveden samoubilački bombaški napad u kojem su poginule 54 osobe, Erdogan je rekao da će teroristi biti pronađeni i kažnjeni.

On je ponovio da je dete bombaš samoubica ubilo više od 50 osoba u napadu, uključujući 34 dece.

Erdogan je prošle nedelje rekao da je dete uzrasta između 12 i 14 godina izvelo samoubilački napad, međutim premijer Turske Binali Jildirim je kasnije izjavio da je bombaš još nije identifikovan i da se istraga nastavlja.

Turske vlasti su za napad u Gazijantepu okrivile ekstremisičku organizaciju Islamska država, međutim nijedna teroristička grupa za sada nije preuzela odgovornost.
Predsednik Turske je takođe ponovio da će parlament te zemlje doneti odluku o uvođenju smrtne kazne posle neuspelog puča 15. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: