Italija se trese: Još jedan žestok zemljotres

Zemljotres jačine 4,4 stepeni Rihterove skale pogodio je centralni deo Italije, sa epicentrom nedaleko od grada Arkvata del Tronto.

Izvor: B92

Nedelja, 28.08.2016.

19:04

Default images
Thinkstock

Kako navode italijanski mediji, epicentar je lociran na sedam kilometara od grada Arkvata del Tronto, a podrhtavanje tla se osetilo i u Rimu, udaljenom 150 kilometara južno.

Ovo je još jedan u nizu potresa koji su pogodili središnji deo Apeninskog poluostrva, posle onog koji se dogodio u sredu, snage 6,2 stepeni koji je usmrtio 290 ljudi.

Nekoliko malih gradova na oko stotinak kilometara od italijanske prestonice je skoro potpuno uništeno, a spasilački timovi i dalje tragaju za preživelima ispod ruševina stambenih objekata.

Oko 2.500 ljudi je ostalo bez domova, a od srede je Italiju pogodilo više od 1.800 zemljotresa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: