"Ja, kao Srbin u Hrvatskoj, slažem se s Milanovićem"

Članovi SDP nisu bili voljni da komentarišu reči Zorana Milanovića o Srbiji, ali se ipak neko oglasio – etnički Srbin i član SDP Željko Jovanović.

Izvor: B92

Nedelja, 28.08.2016.

18:45

screenshot

On je za Novi list rekao da su naslovne strane, koje “vrište o nekakvoj sramoti“, licemerne, kao da je jedini način komunikacije koji razumeju branitelji onaj koji je koristio Milanović u razgovoru sa njima, a onda je izneo i lično mišljenje o svemu tome:

“Ja lično, kao Srbin u Hrvatskoj, uz to i hrvatski branitelj, saborski zastupnik od 1990. godine, SDP-ovac od prvog dana, mogu samo da se saglasim sa sadržajem koji je Milanović izneo na tom razgovoru. Slažem se s Milanovićem, u Srbiji je na vlasti “zna se ko“, etnotrgovci koji Srbe u Hrvatskoj koriste kad im trebaju za potkusurivanja i dnevno političke, nikada državničke interese. Uostalom, zar smo zaboravili kako su se ponašali, šta su činili i govorili Vučić i ekipa 90. u Hrvatskoj“.

Dodao je i da je zanimljiva, kako kaže, najnovija ljubav HDZ, Kolinde Grabar Kitarović, Josipa Klema, Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića.

“Svima poručujem, o Hrvatskoj i Srbima, kao i svim građanima u Hrvatskoj, odluke se donose u Zagrebu, a ne u Beogradu ili Briselu. Molim raznorazne kvazidušebrižnike, od Klema, preko Hasanbegovića i Plenkovića, do Vulina, Šešelja i Vučića, da mene i druge manjine u Hrvatskoj poštede svoje brige, jer sve glavobolje koje sam u Rijeci i Hrvatskoj imao kao pripadnik nacionalne manjine, imao sam i još imam samo zbog HDZ i njihovih satelita“, zaključio je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: