Josipović: Razočaran sam desničarenjem Zorana Milanovića

Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović razočaran je dosadašnjim tokom kampanje koja se jednim delom, po njegovim rečima, pretvorila u vređanje.

Izvor: B92

Nedelja, 28.08.2016.

09:57

Josipović: Razočaran sam desničarenjem Zorana Milanovića
Foto: Tanjug

Kako je naveo, posebno je razočaran ispadima lidera SDP-a Zorana Milanovića.

"Vidimo da se kampanja pretvorila u jedno pljuvatorstvo i to nije dobro. Posebno sam razočaran nastupima lidera SDP-a koji se upustio u jedno, ne samo desničarenje, nego i u jedan gard koji nije primeren državniku", naglasio je Josipović ocenjujući Milanovićevu retoriku poslednjih dana kao neodgovornu jer bespotrebno jača tenzije prema BiH i Srbiji.

Milanović je kritikovan u Hrvatskoj i regiji nakon što je u razgovoru s predstavnicima nekih braniteljskih grupa, čiji je transkript objavljen, srpsku vlast nazvao "beogradskom čaršijom, koja se ponaša bahato", te "šakom jada", za BiH je kazao da nije ni država.

Za odgovor Vesne Pusić na Milanovićevu retoriku, Josipović je rekao da je ona pogodila srž problema. Pusić je ocenila da treba prestati s preterivanjem u odnosu na BiH i Srbiju, a srpski Zakon o univerzalnoj jurisdikciji treba ukloniti kroz bilateralne pregovore.

Što se tiče rezultata izbora Josipović očekuje sličan ishod kao i na prošlim izborima s nekim malim razlikama. Smatra je da je prošlo premalo vremena od prošlih izbora i da birači ne mienjaju samo tako svoje mišljenje u osam ili devet meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: