Rahoj: Nova vlada u Španiji više želja nego stvarnost

Predsednik odlazeće španske vlade Mariano Rahoj ocenio je da je saglasnost parlamenta za formiranje nove vlade "više želja nego stvarnost".

Izvor: Beta

Subota, 27.08.2016.

23:24

Rahoj: Nova vlada u Španiji više želja nego stvarnost
Foto: Gettyimages

Parlament će naredne nedelje glasati o poverenju novoj vladi posle osam meseci političke blokade.

Rahoj, koji je predsednik konzervativne Narodne stranke, izjavio je 18. avgusta da će pokušati da dobije poverenje parlamenta na sednici zakazanoj 30. avgusta.

"Formiranje nove vlade u Španiji je danas više želja nego stvarnost", rekao je Rahoj na sednici svoje stranke.Posle osam meseci političke blokade još se ne zna da li će Španija izaći iz te krize u utorak na sednici parlamenta.

Rahoj nije uspeo da pridobije dovoljno birača na izborima u decembru 2015. godine, ostavljajući svoju konzervativnu partiju da zavisi od formiranja saveza s levičarskim rivalima.

Na ponovljenim izborima u junu, Narodna partija osvojila je 137 poslaničkih mandata, 39 mandata manje od potrebne većine.

Rahoju je potrebna većina u parlamentu ili ubedljivija pobeda na narednim izborima da bi mogao da sastavi vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: