FR upozorava Ankaru: Ne padajte u iskušenje u Siriji

Šef francuske diplomatije Žan-Mark Ero pozdravio je učešće Turske u borbi protiv džihadista Islamske države u Siriji.

Izvor: B92

Subota, 27.08.2016.

19:34

FR upozorava Ankaru: Ne padajte u iskušenje u Siriji
Foto: Gettyimages

On je upozorio Ankaru da ne "padne u iskušenje" da u toj zemlji rešava kurdsko pitanje.

"Dobro je što se Turska direktno uključila u borbu protiv džihadista koja je žestoko napada", rekao je Ero u intervju za pariski list Mond i dodao da je u zakonskim okvirima da Turska brani svoje granice ali ne sme da rešava kurdsko pitanje u Siriji.

Turska vojska, uz podršku međunarodne vojne koalicije, pokrenula je ove nedelje jednu od najvažnijih vojnih operacija u Siriji od početka građanskog rata u toj zemlji pre pet godina.

SAD su podržale, uključujući i avijacijom, tursku operaciju s druge strane granice, u Siriji, da bi islamisti bili proterani, izjavili su neimenovani američki zvaničnici.

Erdogan je rekao da je ofanziva imala za cilj da se "okončaju problemi" na turskoj granici i da se odnosila na džihadiste ali i na kurdske borce.

Ankara smatra Islamsku državu i kurdske borce u Partiji demokratske unije kao terorističke organizacije, dok SAD podržavaju Kurde kojima pomaže u borbama protiv džihadista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: