Kern: Merkelova nije delovala neodgovorno

Austrijski kancelar Kristijan Kern stao je u odbranu njegove nemačke koleginice Angele Merkel .

Izvor: Tanjug

Subota, 27.08.2016.

13:55

Kern: Merkelova nije delovala neodgovorno
Foto: Gettyimages

Merkelovu je austrijski ministar odbrane Austrije Hans Peter Doskocil da vodi neodgovornu politiku prema izbeglicama.

On je, u izjavi bečkom dnevniku “Esterajh“, odbacio tvrdnje njegovog partijskog kolege i naglasio da je Nemačka preduzela odavno korake u integraciji i ograničavanju imigracije.

Doskocil je, dan ranije, kritikovao politiku Merkelove i njen slogan “Savladaćemo to“, ukazujući da ona vodi neodgovornu politiku.

Kada je reč o Austriji, Kern je kazao da nema žurbe u usvajanju vanredne uredbe, koja je planirana u slučaju da se prekorači gornja granica, koju je usvojila vlada, od 37.500 molbi za azil u ovoj godini.

Imigracija je jasno opala i dalje će se smanjivati. Tek kada se bude naziralo da aktuelne mere nisu dovoljne biće potrebne dalje. Zbog toga sam dao nalog ministru unutrašnjih poslova da blagovremeno da predlog koji bi bio primenljiv“, naglasio je on.

Kern je istakao da u ovom trenutku može samo zaključiti da se sve odvija u ispravom smeru, kao i da se smanjenje imigracije postiže i bez vanredne uredbe.

Inače Kern se danas nalazi u jednodnevnoj poseti Nemačkoj, gde razgovara sa kancelarkom Merkel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: