Dan žalosti u Italiji, mrtvih sve više - 290

Broj žrtava zemljotresa koji je pogodio centralni deo Italije porastao je na 290, pošto su tokom noći u ruševinama u Amatričeu pronađena tela još tri žrtve.

Izvor: Tanjug

Subota, 27.08.2016.

11:59

Dan žalosti u Italiji, mrtvih sve više - 290
Foto: Tanjug

Amatriče, srednjevekovni grad na brdu, pretrpeo je najveću štetu u zemljotresu ranije ove nedelje pošto je gotovo sravnjen sa zemljom, prenela je agencija AP.

Samo u tom gradiću smrtno je stradalo 230 osoba, u obližnjem gradiću Arkuato stradalo je 49 ljudi, u Akumoli je zabeležio 11 žrtava, dok je u Arkvati del Tronto, koja se nalazi 16 kilometara severno od Amatričea, poginulo deset ljudi.

U Italiji je danas Dan žalosti povodom te tragedije, a održavaju se i prve sahrane žrtava.

Predsednik Italije Đorđo Matarela posetio je Amatriče, grad u centralnom delu zemlje koji je gotovo potpuno uništen u zemljotresu u sredu.

Matarelu je kroz razrušeni Amatriče proveo gradonačelnik tog gradića Serđo Piroci, koji mu je ukazao na ogromnu štetu koju je pretrpelo to mesto, prenela je agencija AP.

Predsednik se susreo i zahvalio spasiocima, koji od zemljotresa u sredu ujutro rade 24 sata kako bi spasli građane zarobljene u ruševinama i izvukli tela poginulih.

Matarela, koji će kasnije tokom današnjeg dana prisustvovati sahranama nekih žrtava, nije odveden u sami centar Amatričea, pošto je to opasno zbog toga što je centar potpuno razrušen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: