Borba "Štit Eufrat", još šest turskih tenkova u Siriji

Turska je poslala još šest tenkova u Siriji kao pojačanje vojnim snagama Ankare koje rade na deminiranju grada pod opsadom Islamske države.

Izvor: B92

Subota, 27.08.2016.

11:37

Borba
Foto: Tanjug

Turska vojska je u sredu pokrenula operaciju "Štit Eufrat" u Siriji kako bi proterali pripadnike Islamske države iz pogranicnog regiona, i suprotstavili se napredovanju kurdskih snaga - koje Ankara smatra neprijateljima.

Turski mediji navode da su turske vojne snage poslale 50 tenkova i 380 vojnika na teritoriju Sirije u operaciji koja je počela pre tri dana.

Turske trupe podržavaju još brojniji pripadnici sirijskih pobunjenika.

Reporter AFP-a kaže da se čuju eksplozije na turskoj strani granice od kada su pobunjenici počeli deminiranje grada Džarabulus koji je u sredu oslobođen od okupacije Islamske države.

Turska državna agencija javlja da pobunjenici rade na uništavanju eksploziva u Džarabulusu, koji su za sobom ostavli borci Islamske države.

Turske vlasti su jasno iskazale stav da ofanziva ima za cilj da osigura da kurdska Narodna jedinica za zaštitu (IPG) milicija, koja je vodila borbu protiv IS u ovoj oblasti, ostane istocno od Eufrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: