Tokom noći niz zemljotresa u Italiji, najjači 4,2 stepena

Centralni deo Italije je tokom noći pogodio niz novih zemljotresa, od kojih je najsnažniji bio jačine 4,2 stepena Rihterove skale.

Izvor: Tanjug

Subota, 27.08.2016.

10:00

Tokom noći niz zemljotresa u Italiji, najjači 4,2 stepena
Foto: Tanjug

Prema podacima američkog Geološkog zavoda, najjači zemljotres tokom protekle noći se dogodio u 04,50 časova, prenela je agencija AFP.

Mnogi građani koji su posle razornog zemljotresa u sredu ostali bez kuća provode noći u šatorima, dok dobrovoljci brinu o tome da im obezbede osnovne potrepštine.

U zemljotresu od srede je poginula najmanje 281 osoba, dok je 387 ljudi povređeno.

Najviše žrtava je bilo u srednjevekovnom gradiću Amatriče, koji je gotovo potpuno uništen u potresu i gde je poginula 221 osoba.

Pored toga, obližni gradić Akumoli je zabeležio 11 žrtava, dok je u Arkvati del Tronto, koja se nalazi 16 kilometara severno od Amatričea, poginulo deset ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: