Migranti i kuvari pomažu Italiji, Džejmi Oliver menja meni

Grupa migranata iz Afrike koji su preko Mediterana stigli u Italiju pomažu u spasilačkim akcijama nakon zemljotresa koji je pogodio centalni deo te zemlje.

Izvor: B92

Subota, 27.08.2016.

08:00

Migranti i kuvari pomažu Italiji, Džejmi Oliver menja meni
Foto: Gettyimages

Broj mrtvih je prema najnovijim podacima viši od 280.

Oko 20 Afrikanaca koji su došli u naselje Peskara del Tronto pomažu meštanima u pročišćavanju ruševina nakon razornog zemljotresa.

“Videli smo ljude kako gube živote i jako nam je žao zbog toga. Moramo im pomoći”, rekao je Abdulah, jedan od migranata.

Jedan od volontera je naveo da je izvučeno iz ruševina i poslednje telo za koje se zna.

Mnogi italijanski restorani sproveli su akciju u kojoj se odriču dva evra po svakoj porciji paste “amatrićana” koja je i nastala u ovom italijanskom gradu.

Akciji se pridružio i čuveni britanski kuvar Džejmi Oliver, koji je naveo da će 700 kuvara u njegovim restoranima staviti ovu pastu na redovni meni mesec dana.

Zemljotres jačine 6,2 stepena po Rihteru pogodio je centralni deo Italije. Tom prilikom poginulo je više od 280 ljudi, a povređeno više stotina. U zemljotresu su potpuno razoreni grad Amatriče i nekoliko okolnih mesta.

Oko 180 žrtava je identifikovano. Najmlađa žrtva je petomesečna beba, a u tragediji je život izgubilo više od 20 dece.

U Italiji je danas Dan žalosti, a održaće se i državna sahrana za 40 žrtava.

A photo posted by Jamie Oliver (@jamieoliver) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: