Prag: Veliki požar u flmskom studiju, povređeni vatrogasci

U filmskom studiju Barandov na periferiji Praga izbio je veliki požar u kojem su povređena trojica vatrogasaca.

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

22:16

Prag: Veliki požar u flmskom studiju, povređeni vatrogasci
Foto: Tanjug

U požaru su skoro potpuno izgorele kulise srednjevekovnog gradića za američku seriju "Najtfol", a gust dim i vatra videli su se i s Karlovog mosta koji je kilometrima daleko.

Pored kulisa, vatra je zahvatila i grmlje i drveće u okolini, kazala je dnevniku "Pravo" portparol vatrogasne službe Pavlina Adamcova.

Ona je dodala da je angažovano sedam profesionalnih i 10 dobrovoljnih vatrogasnih ekipa

Vatrogasci su u pomoć pozvali i policiju koja im je pozajmila dva vodena topa, a požar su gasili i vojna cisterna sa aerodroma ;Kbeli u Pragu i vatrogasni helikopter.

Nakon dva i po sata borbe, požar na površini 6.000 kvadratnih metara je pod kontrolom, a šteta se procenjuje preliminarno na oko 3,7 miliona evra.

Filmski studio Barandov spada u najstarije u Evropi. Osnovala ga je 1930-tih godina ;porodica pokojnog predsednika Češke Vaclava Havela, braća Miloš i Vaclav Havel. Tu često snimaju ;i strane filmske ekipe, najčešće iz SAD, Velike Britanije, Francuske i Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: