Erdogan i Putin o većoj pomoći Alepu

Predsednici Turske i Rusije, Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin, dogovorili su se da se ubrza humanitarna pomoć sirijskom gradu Alepu, navode turski mediji.

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

17:39

Erdogan i Putin o većoj pomoći Alepu
Foto: Gettyimages

"Lideri su se dogovorili da ulože dodatne napore u dostavi humanitarne pomoći stanovništvu u Alepu", javila je turska državna agencija Anadolija navodeći da je dogovor postignut u telefonskom razgovoru između Putina i Erdogana.

UN su nedavno izrazile zabrinutost da u Alepu preti humanitarna katastrofa bez presedana od početka građanskog rata u Siriji započetog pre pet godina.

Razgovor Putina i Erdogana svedoči i o novom konkretnom znaku normalizacije odnosa između Rusije i Turske posle devet meseci tenzija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: