PKK preuzeo odgovornost za napad u Džizreu

Radnička partija Kurdistana (PKK) preuzela je odgovornost za današnji samoubilački napad automobilom bombom u jugoistočnom turskom gradu Džizreu.

Izvor: Beta

Petak, 26.08.2016.

16:41

PKK preuzeo odgovornost za napad u Džizreu
(Foto: Getty images), ilustracija

Prilikom napada ubijeno je 11 policajaca.

"Naše kamikaze sprovele su akciju u Džizreu i ubile desetine policajaca", navodi PKK na svom internet-sajtu. Ta grupacija, koju Turska i njeni saveznici smatraju terorističkom organizacijom, redovno uvećava učinak svojih napada.

PKK je naveo da je ovaj napad odmazda za "upornu izolaciju" zatvorenog vođe stranke Abdulaha Odžalana i "nedostatak informacija" o njemu. Napad se dogodio jutros, kada je automobil-bomba eksplodirao oko 50 metara od glavne policijske stanice u gradu Džizre, u provinciji Sirnak, naseljenoj uglavnom Kurdima, u blizini granice sa Sirijom, navela je turska agencija Anadolija.

Agencija je takođe navela da su napad najverovatnije izveli kurdski militanti.

Militanti PKK-a izveli su niz napada na policijska i vojna vozila otkako su prošle godine obnovljeni sukobi sa snagama bezbednosti, posle kraha mirovnog procesa. U napadima je ubijeno više stotina pripadnika vojske i policije. Turska je bila i meta serije napada za koje se veruje da su ih izveli džihadisti Islamske države, a u poslednjem, prošlonedeljnom napadu na kurdske svatove u gradu Gazijantepu, poginule su 54 osobe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: