U Italiji sutra Dan žalosti i državna sahrana

U Italiji će sutra biti Dan žalosti i državna sahrana, nakon što je u snažnom zemljotresu, koji je u sredu pogodio centralne delove Italije, stradalo 267 osoba.

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

12:07

U Italiji sutra Dan žalosti i državna sahrana
Foto: Thinkstock

Italijanska vlada odlučila je da se sutra održi i državna sahrana za pojedine žrtve zemljotresa kojoj će, kako je prenela novinska agencija ANSA, prisustvovati predsednik Serđo Matarela.

Takođe, zastave će biti spuštene na pola koplja na svim državnim institucijama, prenosi AP.

Sahrana u fiskulturnoj sali u gradu Askoli Pičeno, u središnjoj Italiji, biće održana za žrtve gradića Arkvata del Tronto.

U tom gradiću i obližnjem naselju Peskara del Tronto poginulo je 49 osoba.

BBC je jutros javio da je Italija proglasila vanredno stanje u oblastima najteže pogođenim zemljotresom, koji je pre dva dana pogodio centralne delove zemlje.

Premijer Italije Mateo Renci je rekao da će biti izdvojeno 50 miliona evra za obnovu.

BBC dodaje da su sve manje nade da će 5.000 spasilaca pronaći još preživelih i da njihove napore ugrožavaju na stotine naknadnih potresa.

Prema najnovijim podacima, u snažnom zemljotresu, koji je u sredu pogodio centralne delove Italije, poginulo je 267 ljudi, a 400 njih je povređeno.

Služba za civilnu zaštitu je navela da naknadni potresi i dalje potresaju tu oblast.

Od srede je registrovano više od 900 potresa, a samo od ponoći 57.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: