Holandski desničar: Zabraniću Kuran i zatvoriti džamije

Politička stranka holandskog desničara Gerta Vildersa, koji je sve popularniji, uoči izbora obećao je u manifestu da će "pozatvarati džamije i zabraniti Kuran".

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

10:35

Holandski desničar: Zabraniću Kuran i zatvoriti džamije
Foto: Thinkstock

"Sve džamije i islamske škole zatvoriti, zabraniti Kuran", navodi se u dokumentu koji otkriva izborni program Vildersove Partije slobode (PVV) uoči parlamentarnih izbora zakazanih za mart 2017, prenosi AFP.

PVV u svom programu navodi da će "preokrenuti islamizaciju zemlje nizom mera, uključujući zatvaranje granica, ugasiti centre za azilante, zabraniti ulazak migranata iz muslimanskih zemalja i zabraniti muslimankama da nose maramu u javnosti".

Na marginama evropske migrantske krize, ankete pokazuju da Vildersova popularnost raste u odnosu na aktuelnu koaliciju Laburističke partije i Narodne partije za slobodu i Demokrata, s premijerom Markom Rutom na čelu

Migrantska kriza je podelila Holandiju, državu sa 17 miliona stanovnika, što je izazvalo žestoke rasprave i nekoliko napada na prihvatne centre za migrante, prenosi AFP.

Vilders, kojem je za oktobar zakazano ročište u sudskom procesu na osnovu tužbe za podsticanje rasne mržnje, obećao je i održavanje referenduma sa pitanjem ostanka Holandije u Evropskoj uniji.

Njegova stranka je takođe obećala i smanjenje stranih uticaja, kao i troškova policije i bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: