Bolivijskog funkcionera nasmrt pretukli ilegalni rudari

Ilegalni rudari oteli su i nasmrt pretukli zamenika ministra unutrašnjih poslova Bolivije dok je putovao u oblast Panduro.

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

09:09

Default images

Zamenik ministra je putovao u Panduro kako bi posredovao u rešavanju sukoba oko primene zakona o rudarstvu, saopštili su danas bolivijski zvaničnici.

Ministar Karlos Romero naveo je da je njegov zamenik Rodolfo Iljanes "kukavički i brutalno" ubijen u četvrtak, nakon čega je njegovo telo zapaljeno.

Iljanesa su nasmrt pretukli ilegalni rudari, pošto su ga prethodno oteli i verovatno podvrgli mučenju, rekao je ministar odbrane Rejmi Fereira za jednu lokalnu televiziju.

Ubijeni funkcioner putovao je u oblast Panduro, 130 kilometara južno od glavnog grada La Paza, kako bi pregovarao sa lokalnim rudarima, koji od ponedeljka blokiraju autoput.

Rudari u Boliviji traže veća prava, među kojima i mogućnost da se udruže sa privatnim kompanijama.

Ubistvo Iljanesa usledilo je posle ubistva dvojice demonstranata u sukobima sa policijom, što je, kako se veruje, bio neposredni povod napad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: