"Rusi pritiskaju Zapad, nisu pretnja za nas"

Poljsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da ruski vojni manevri za sada nisu pretnja za Poljsku.

Izvor: Beta

Petak, 26.08.2016.

00:12

Thinkstock

Poljski ministar odbrane Antoni Maćerevič sazvao je danas hitno vanredno savetovanje komandanata poljskih oružanih snaga povodom naređenja predsednika Rusije Vladimira Putina da proveri borbenu gotovost ruske armije

"Manevri u Rusiji su samo pokušaj da Rusija ponovo izvrši pritisak na Zapad pred sastanak najvažnijih država sveta, G20. Sigurno je da su te vežbe izraz agresivnog odnosa prema Zapadu ali danas nema nikakve pretnje po Poljsku", kazao je novinarima nakon kriznog savetovanja portparol Maćereviča Bartlomjej Miševič.

On je dodao da nema potrebe da se zbog ruske provere borbene gotovosti proglasi stanje pripravnosti u poljskoj armiji.

"Vojska Poljske prati situaciju,tekuće informacije imaju i predsednik Poljske i premijerka i ministar odbrane. U kontaktu smo i sa saveznicima u NATO-u", kazao je Miševič.

Opozicija je kritikovala ministra odbrane što diže paniku u javnosti saopštenjem za medije da je sazvao krizno savetovanje komande armije, a bivši ministar odbrane Tomaš Šemonjak kazao je da je praksa u NATO-u i Poljskoj uvek bila da se sazove krizni štab ali da se ne uzbunjuje bez potrebe javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: