Tačijev ujak pušten na slobodu

Azem Sulja, nekadašnji poslanik u Skupštini Kosova, komandant OVK i ujak kosovskog predsednika Hašima Tačija, pušten je na slobodu, preneli su kosovski mediji.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.08.2016.

18:23

Default images
Foto: Gettyimages

On je u pritvoru proveo četiri meseca, nakon što je priveden zbog sumnje da je predvodio grupu koja je nezakonito prisvojila zemljište srpskih porodica sa Kosova u vrednosti od 30 miliona evra.

Pored Sulje, na slobodu su takođe puštena još petorica optuženih u istom slučaju, preneo je portal Kos sev.

Da je Sulja pušten na slobodu potvrdio je njegov advokat Tom Gaši.

"Najzad, posle četiri meseca, iz pritvora je pušten moj klijent, gospodin Azem Sulja, nekadašnji komandant glavnog štaba OVK. Zajedno sa njim danas su pušteni, takođe, Sabedin Hadžiu, Avni Madžuni, Harula Beriša, Arton Vila i Nuhi Uka", rekao je Gaši.

On je dodao da je svima njima mera pritvora zamenjena merom javljanja policiji do 26. novembra 2016. godine. Oni, takođe, ne mogu da budu u kontaku među sobom, niti sa svedocima u slučaju pod imenom "Zemlja".

Slučaj protiv Azema Sulje pokrenut je 27. aprila, kada su Kosovska policija i Euleks sproveli akciju pretresa na 42 lokacije, a Tužilaštvo i zvanično podiglo optužnicu.

Sulja je, međutim, uhapšen dan kasnije, jer se nalazio u Draču, u Albaniji.

U izjavama za kosovske medije tvrdio je da nije uzurpator zemlje, kako ga optužuju.

Kosovsko tužilaštvo je tada saopštilo da se Sulja tereti da je bio lider grupe od 40 lica, među kojima je bilo i Srba, koja je bila aktivna od 2006. godine i prisvajala zemljište Srba, falsifikovanjem zvaničnih dokumenata i davanjem mita javnim službenicima.

U međuvremenu je troje Srba, za koje se sumnja da su članovi ove grupe, takođe privedeno, navodi Kos sev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: