"Milanović preterao, uvredio Srbiju i BiH, ali i Srbe"

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak ocenio je da je bivši hrvatski premijer Zoran Milanović "preterao" u izjavama o BiH i Srbiji.

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

00:52

Thinkstock

Dodao je da je Milanović uvredio te zemlje, ali i Srbe kao narod.

Crnadak je u Sarajevu rekao da se od "nekoga ko pretenduje da postane hrvatski premijer očekuje više poštovanja i takta u komentarisanju stanja u susednim zemljama".

Kako je dodao, Milanovićevi istupi su "primitivni i sve više podsećaju na ono što u BiH radi (predsednik Republike Srpske) Milorad Dodik".

On je dodao da se aktuelni sastav Veća ministara BiH zalaže za što bolje odnose s Hrvatskom, ali kako je ocenio, Milanovićeve izjave otvaraju pitanje da li je to moguće.

"Ako službena hrvatska politika bude o nama mislila ono što je o nama mislio Milanović, onda će to ići vrlo teško", kazao je Crnadak.

Crnadak je ocenio da bi za BiH bila "medveđa usluga" ako bi se realizovala Milanovićeva zamisao da se ta zemlja preko reda "ugura u EU", zato što BiH u tom slučaju ne bi bila u stanju da dostigne evropske standarde na privrednom, socijalnom, pravnom i svakom drugom planu.

Zarebački Jutarnji list je objavio tajno snimljeni razgovor Milanovića sa predstavnicima boračkih udruženja u kojem on, između ostalog, kaže da "BiH nije država" i da "tamo nema s kime razgovarati", i da ukoliko bi on odlučivao "ugurao BiH u EU preko reda, jer tamo nema reda, nema poretka".

Milanović je za Srbiju rekao da se njena vlast ponaša bahato, da Srbi žele da budu gospodari Balkana, ali da ih je malo - da su "šaka jada".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: