Kraj opsade, osumnjičeni uhapšen kad je pokušao bekstvo

Policija je nakon 18-časovne opsade uhapsila osumnjičenog koji je upao u zgradu u Ulici Jurija Gagarina 241 na Novom Beogradu, saopštio je MUP.

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

08:45

Kraj opsade, osumnjičeni uhapšen kad je pokušao bekstvo
RTS

Osumnjičeni je uhapšen pored zgrade kada je pokušao da pobegne skokom kroz prozor s prvog sprata, saznaje B92.

Kako javlja naš reporter, on se krio kod prijatelja u zgradi i pratio je medije, te je, kada se policija povukla, pokušao da pobegne. Pronađeno je i oružje. Forenzičari vrše uviđaj.

Uhapšeni muškarac odgovara opisu koji je objavljen nakon što je policija dobila snimke sa sigurnosnih kamera.

Opsada zgrade je trajala satima, nakon pucnjave koja se desila u četvrtak u 20h, a od ranog jutra, osim stroge kontrole, ko ulazi i izlazi iz zgrade, uz proveru spiska stanara, dugo se ništa nije dešavalo.

Policija se pre 14 časova čak i povukla, ali se zatim pojavila jedinica interventne i sa inspektorima u civilu krenula ka zgradi. Nakon nekoliko minuta, jedan čovek je sa lisicama ubačen u policijsko vozilo.

Takođe, prema informacijama do kojih je došao reporter B92, policijski psi su prethodno "iznad šestog sprata" nanjušili trag osumnjičenog. Miris su "pokupili" u vozilu marke BMW koje je naoružani čovek napustio pre nego što je utrčao u zgradu.

Međutim, zasad nema nikakvih informacija o identitetu uhapšene osobe, a nije poznato ni čije je vozilo.

Kako je ranije objavljeno, jedna stanarka je policiji dala snimak sigurnosnih kamera na kojem se, kako se navodi, vidi da je reč "o proćelavom muškarcu, starom oko tridesetak godina, koji nosi naočare za sunce". Tokom noći je bio blokiran ulaz u zgradu.

Kako je reporteru Tanjuga rekao stanar te zgrade Zdravko Gašović, policija je sinoć pretresla njegov i još neke stanove u potrazi za muškarcem.

"O svemu što se događa prvo sam saznao iz medija, ali sam mislio da to nije u našoj zgradi, pošto je javljeno da se sve događa u Gandijevoj ulici. Tek slučajno, kada sam se čuo sa sinovima u Americi preko Skajpa, oni su mi rekli da je ipak moja zgrada u pitanju. Izašao sam na terasu i video da je policija opkolila soliter", rekao je Gašović.

Prema njegovim rečima, situacija je tokom jutra bila nepromenjena u odnosu na sinoć, s tim što je na mestu zbivanja "nešto možda manje policijskih snaga".

Muškarac koji je vozio crni automobil marke BMW u četvrtak nešto posle 20 sati počeo je da puca nasumično iz vozila i automobilom udarao u druge automobile u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, oštetivši najmanje još četiri vozila.

Posle pucnjave, osumnjičeni je pobegao dalje Ulicom Jurija Gagarina, ali mu je kod broja 213 otpao točak na vozilu, pa je nastavio da trči i naoružan uleteo u soliter u Ulici Jurija Gagarina 241.

Policijske snage su ubrzo opkolile ceo Blok 45 na Novom Beogradu, kao i soliter u koji je ušao napadač. Policija je, kako navode beogradski mediji, pronašla dva pištolja u napuštenom automobilu napadača.

Jake policijske snage opkolile su soliter u kojem se nalazi napadač, a na mesto zbivanja stigli su i policajci s dresiranim psima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

220 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: