Ministarstvo pravde pokreće #iskljucinasilje

Ministarstvo pravde pokrenulo je internet-kampanju "Isključi nasilje“ (#iskljucinasilje) radi slanja jasne poruke da se nasilje u porodici ne toleriše.

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

12:59

Default images

Kako je saopšteno, cilj kampanje je i podizanje svesti o porodičnom nasilju i predstavljanju novih zakonskih mera u borbi protiv nasilja u porodici.

Naime, statistički podaci, prema kojima je u Srbiji u porodičnom nasilju u proteklih 10 godina nastradalo 314 žena, dok je od početka 2016. godine ubijeno 16 žena, ukazuju na neophodnost angažovanja svih resursa u borbi protiv nasilja u porodici.

Kampanja "Isključi nasilje" pokrenuta je u skladu s politikom Vlade Srbije i u susret donošenju novih mera države u borbi protiv nasilja, čiji je deo i Zakon o sprečavanju nasilja u porodici, navodi Ministarstvo pravde.

Cilj je da se putem internet-kanala, društvenih mreža i medija podigne svest svih aktera u društvu o nasilju u porodici i informisanje i edukacija različitih ciljnih grupa.

Takođe i da se nove zakonske mere približe onima koji mogu da budu ili jesu žrtve porodičnog nasilja, zatim ostvarenim ili potencijalnim počiniocima, kao i široj društvenoj zajednici kako bi umela da prepozna nasilje i adekvatno reaguje na njega.

Ministarstvo napominje da je jedan od osnovnih prioriteta ove kampanje poziv na akciju svih onih koje se posredno ili neposredno mogu dovesti u vezu sa bilo kojim oblikom porodičnog nasilja.

Zbog toga je Ministarstvo pravde pozvalo najširu javnost da se uključi u sprovođenje kampanje, "kako bismo svi zajedno doprineli aktivnoj i efikasnoj borbi protiv porodičnog nasilja u Srbiji" i unapred se zahvalilo na podršci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: