Okončan napad na Univerzitet SAD u Kabulu, 12 mrtvih

Napad na Američki univerzitet u Kabulu je okončan jutros tako što su specijalne snage ubile dvojicu napadača. Poginulo je 12 ljudi, uključujući sedam studenata.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.08.2016.

08:08

Okončan napad na Univerzitet SAD u Kabulu, 12 mrtvih
Foto: Tanjug

Napad je započeo juče oko 18,30 po lokalnom vremenu, 16 po srednjeevropskom, velikom eksplozijom za koju zvaničnici navode da je bila detonacija automobila-bombe, a usledila je pucnjava, preneo je Rojters.

Napadači su uspeli da uđu u kompleks Univerziteta, gde se nalazio veliki broj studenata i stranih profesora i drugog nastavničkog osoblja.

Univerzitetski kampus su ubrzo opkolili pripadnici elitnih avganistanskih specijalnih snaga, koji su uspeli da se probiju unutra, a zatim i okončaju napad.

Šef policije u Kabulu Abdul Rahman Rahimi je izjavio da je tokom napada, drugog na Američkom univerzitetu ovog meseca, poginulo sedam studenata, trojica policajaca i dva pripadnika obezbeđenja.

Sporadična razmena vatre se mogla čuti tokom čitave noći, pre nego što je policija, nešto pred zoru, saopštila da je operacija okončana.

"Borbe su gotove, a ubijena su najmanje dva napadača. Trenutno je u toku operacija čišćenja", rekao je za Rojters policajac na licu mesta.

Avganistansko Ministarstvo zdravlja navodi da među povređenima nema stranaca.

Policija je sa Univerziteta evakuisala između 700 i 750 studenata, koji su tokom desetočasovne opsade bili zarobljeni u kompleksu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: