"Očekujem dobar i pozitivan izveštaj Evropske komisije"

Ministarka zadužena za evrointegraciju Srbije Jadranka Joksimović izjavila je da očekuje dobar i generalno pozitivan godišnji izveštaj EK o napretku Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2016.

08:55

Foto: Gettyimages

Ona je za današnji "Blic" kazala da je taj dokument redovan godišnji izveštaj o napretku za zemlje kandidate i one koje su u nekoj fazi pregovora sa Evropskom unijom (EU), a koji se objavljuju do kraja oktobra.

"Sredinom septembra imaćemo redovan sastanak o sprovođenju SSP sa predstavnicima EK, kada ćemo analizirati neke od tema koje će verovatno biti deo izveštaja", rekla je Joksimović.

Šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević kazala je da zna za izveštaj šefa delegacije EU u Srbiji Majkla Davenporta, kao i da je on tek u fazi izrade.

"Tek treba da pošaljemo dopune do kraja avgusta", rekla je Miščević za "Blic".

Davenport je juče razgovarao sa predsednicom skupštinskog Odbora za evrointegracije Marinkom Tepić i rekao da će izveštaj biti konkretan, pozitivnog tona i sa konstruktivnom kritikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: