Janković: Ministarstvo povredilo prava učenika

Ministarstvo prosvete povredilo je prava učenika, jer je tokom upisa i nakon polaganja prijemnih ispita za računarske gimnazije promenilo pravila upisa.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2016.

20:09

Janković: Ministarstvo povredilo prava učenika
Tanjug

To je saopštio zaštitnik građana Saša Janković.

Kako se ističe u saopštenju, učenici koji su polagali prijemni ispit za računarsko odeljenje pri Prvoj kragujevačkoj gimnaziji nisu uspeli da se upišu u željenu školu zbog novog sistema vrednovanja rezultata, koji je objavljen tokom upisa učenika u srednje škole za školsku 2016/17. godinu.

Učenici su prijave za prijemni ispit predavali po jednom Pravilniku, po kome su polagali i prijemni ispit, ali su njihovi rezultati bodovani po drugom Pravilniku, koji je izmenio način bodovanja i rangiranje kandidata, napomenuo je Janković.

"Ovim propustom Ministarstva povređeno je pravo učenika da postupak upisa u srednju školu bude sproveden i okončan po istim, unapred poznatim pravilima i kriterijumima", utvrdio je Zaštitnik građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: