Nekad omiljeno izletište Rimljana: Grad krša i loma / FOTO

Gradić Amatriče, oko 160 kilometara severoistočno od Rima, poznat kao omiljeno izletište Rimljana, najteže je pogođen u zemljotresu.

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2016.

22:55

Nekad omiljeno izletište Rimljana: Grad krša i loma / FOTO
Getty Images

Prema informacijama sa terena, polovina ovog mesta je potpuno uništena, a zvaničnici poražavajuće konstatuju da “grada tu više nema“.

"Polovina grada ne postoji. Sada je cilj spasiti što više ljudi. Ispod ruševina čujemo glasove, moramo spasiti te ljude", izjavio je gradonačlenik Serđo Piroci.
Getty Images
Rojters javlja i kako je lokalna bolnica teško oštećena u potresu i da su pacijenti izneti na ulicu. On je u izjavi za italijansku TV rekao i da postoji opasnost od rušenja mosta i odrona.
Getty Images
Amatriče je lepo malo mesto nedaleko od Peruđe i poznato je odredište za odmor Rimljana u potrazi za planinskom svežinom tokom leta.
Getty Images
Takođe, poznati sos za špagete dobio je ime po ovom mestu, a mnogi kuvari koji su priremali hranu papama bili su iz Amatričea. Gradić ima oko 3.000 stanovnika.
Getty Images
Uz Amatriče, pogođena su i mesta Akumoli, Amatriče, Posta i Arkvata del Tronto.
Getty Images
U zemljotresu jačine 6,2 stepena Rihterove skale, koji je rano jutros pogodio centralnu Italiju, prema do sada objavljenim podacima, poginulo je najmanje 120 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: