Merkelova Londonu: EU je zauzeta, idite što pre

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je Veliku Britaniju da što pre podnese formalni zahtev za izlazak iz EU.

Izvor: Beta

Sreda, 24.08.2016.

21:27

Merkelova Londonu: EU je zauzeta, idite što pre
Getty Images

Ona je to navela uprkos spremnosti zemalja članica da Londonu daju vremena za donošenje odluke o tom pitanju.

Merkelova je, posle sastanka sa premijerom Estonije Tavijem Roivasom u Talinu, rekla da je EU "zauzeta" i da "ne može dati Velikoj Britaniji vreme potrebno za donošenje odluke o budućnosti svojih veza sa Unijom".

Ona je takođe upozorila da EU, pre nego što zvanični London podnese formalni zahtev za napuštanje Unije, "ne može znati u kom pravcu će ići odnosi sa Velikom Britanijom", što je, kako je navela, "jedino o čemu se može pregovarati".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: