Dodik dobio podršku Rusa: Od referenduma ne odustajemo

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je u razgovoru sa ruskim ambasadorom u BiH Petrom Ivancovom da neće odustati od referenduma o Danu republike.

Izvor: Beta

Sreda, 24.08.2016.

16:45

Dodik dobio podršku Rusa: Od referenduma ne odustajemo
Foto: Tanjug

Dodik je naveo da će on biti održan 25. septembra, a saopšteno je da je Ivancov tokom sastanka kazao da se Rusija slaže sa time da narod Republike Srpske ima pravo da putem referenduma iskaže svoj stav.

Dodik i Ivancov razmenili su mišljenja i o drugim aktuelnim pitanjima u RS i BiH, navedeno je u saopštenju.

Narodna skupština RS donela je odluku da se 25. septembra održi referendum na kojem bi se građani RS izjasnili da li su za to da se 9. januar i dalje proslavlja kao Dan republike.

Ustavni sud BiH ranije je doneo odluku kojom je proslava Dana republike 9. januara okarakterisana kao diskriminatorna prema građanima RS koji nisu Srbi i naložila tom entitetu da promeni Zakon o praznicima, koji se odnosi na obeležavanje Dana RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: