AMSS: Oprezno zbog mogućih odrona

Obilne padavine predhodnih dana utiču i na pojavu čestih odorna zbog kojih je potrebno više opreznosti za volanom, saopštio je AMSS.

Izvor: B92

Sreda, 24.08.2016.

08:10

Default images
Foto: Thinkstock

Magla i sumaglica smanjuju vidljivost u jutarnjim i večernjim satima, a metereolozi ne isključuju mogućnost povremenih pljuskova uglavnom na jugu i istoku Srbije, navedeno je u saopštenju.

AMSS apeluje na vozače da na put kreću isključivo odmorni i da voze sporije uz bezbedno odstojanje izmedju vozila, kako bi ste na vreme mogli da zaustavite vozilo.

Na naplatnim satnicama vreme zadržavanja za naplatu putarine je promenljivo i kreće se od pet do 15 minuta.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, način saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

JP "Putevi Srbije" i Sektor naplate putarine će tokom letnje sezone intenzivirati rad na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Republici Srbiji, posebno na autoputevima pod naplatom.

U cilju sprečavanja zastoja i bržeg protoka vozila na naplatnim stanicama, izvršene su sledeće pripreme. Obezbedjen je dovoljan broj inkasanata. Svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno bez minuta pauze. Na vidljivim mestima biće postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine.

Obaveštenja će biti napisana i na tri strana jezika: engleskom, nemačkom i turskom. Inkasanti će imati dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura. Učesnici u saobraćaju će putem portala na autoputevima biti redovno obavešteni o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama. Svi šefovi odseka i njihovi pomoćnici biće dežurni na terenu, obilaziće naplatne stanice i kontrolisati rganizaciju rada.

JP "Putevi Srbije" je opremilo paketima za prvu pomoć sve naplatne stanice, gde u svakom trenutku od 00-24h postoji lice koje je obučeno za pružanje prve pomoći.

Na svim naplatnim stanicama u Srbiji je obezbedjena pijaća voda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: