Jovanov: Prazna kasa posle DS; DS: Sindrom janičarstva

Potpredsednik SNS i šef poslaničkog kluba SNS u Skupštini Vojvodine Milenko Jovanov optužio je bivšu vlast za "praznu kasu", a potom je usledio odgovor DS.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 24.08.2016.

20:25

Default images

Kako je rekao za Novosti, prethodnici na čelu sa bivšim premijerom pokrajine Bojanom Pajtićem ostavili su praznu kasu. Ništa od sredstava koja je trebalo da omoguće normalno funkcionisanje Pokrajine nije ostalo, dodao je on.

"Za 120 sekundi, potrošili su 120 miliona koji su ostali Pokrajinskoj izbornoj komisiji posle izbora, i koji su bili vraćeni u budžetsku rezervu. Potrošili su ih na finansiranje projekata sebi bliskih ljudi ili organizacija", rekao je Jovanov.

Jovanov je na pitanje da li će inicijativa o Zakonu o imovini Vojvodine krenuti iz pokrajinskog parlamenta izneo mišeljenje da se previše potencira pitanje predlagača zakona.

Važnije je, kaže on, da posle puno vremena postoji saglasje na relaciji republika - pokrajina. Toga nije bilo u vreme DS ni kada je njihova stranka bila u vlasti na oba nivoa, istakao je Jovanov.

"Mi ga sada imamo po pitanju šta je politika Srbije i šta je politika Vojvodine u Srbiji. Saglasni smo da se donese zakon koji će biti dobar za sve građane pokrajine", rekao je on.

Upitan da li najava promene Ustava znače i promenu vojvođanskog Statuta, potpredsednik SNS je rekao da se najpre treba videti hoće li se Ustav menjati i koliko će se novine odnositi na status Vojvodine.

"Ako se budu ticale pokrajine, doći će i do promene nižih akata - Zakona o nadležnostima i Statuta", podvukao je Jovanov.

On se osvrnuo i na državnu politiku rekavši da je premijer Aleksandar Vučić uspeo da uspostavi izuzetno dobre odnose sa EU, Rusijom, Kinom...

Primetio je da se danas glas Srbije čuje na sve strane i da je prihvaćen kao ravnopravan.

DS: Jovanov do pre godinu dana govor mržnje usmeravao ka SNS

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je danas potpredsednika Srpske napredne stranke (SNS) Milenka Jovanova da iznosi "notorne neistine" o prethodnoj Pokrajinskoj vladi koju je predvodio DS i zatražio od njega da saopšti kojim je to organizacijama prethodna pokrajinska vlast delila budžetski novac.

"Ovo je notorna neistina. Javno pozivamo gospodina Jovanova da objavi na koji način su ta sredstva potrošena i ko su te 'bliske organizacije i ljudi' o kojima je govorio i da svoje otrovne izjave potkrepi odgovarajućom argumentacijom", naveo je DS.

Ta stranka je podsetila da je Jovanov do pre godinu dana, kao potpredsednik Demokratske stranke Srbije i njen pokrajinski poslanik, govor mržnje usmeravao ka stranci čiji je danas potpredsednik.

"Svi se sećamo izraza koje je tada koristio govoreći o SNS-u koje su izazivale nelagodnost čak i kod političkih oponenata SNS-a. Taj sindrom janičarstva, gde se preletači svojski trude da se što više svide novom gospodaru, dobro nam je poznat i on objašnjava ponašanje gospodina Jovanova", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: