Marković: Nesumnjiva krivica Mandića za ubistvo Jovanovića

Nesumnjivo je dokazana krivica Damira Mandića u slučaju ubistva suvlasnika i direktora lista "Dan" Duška Jovanovića pre 12 godina, smatra Nikola Marković.

Izvor: B92

Utorak, 23.08.2016.

22:11

Marković: Nesumnjiva krivica Mandića za ubistvo Jovanovića
Foto: Thinkstock

Predsednik crnogorske Komisije za praćenje istraga napada na novinare Nikola Marković je kazao da je "apsolutno siguran" da je sud pravedno ocenio dokaze u slučaju suđenja Damiru Mandiću i da se on "zasluženo nalazi na izdržavanju zatvorske kazne".

Prema rečima Markovića, tužilaštvo treba da "do detalja da ispita i proveri navode" poslanika opozicionog Demokratrskog fronta Koče Pavlovića, da je Jovanovića ubio pripadnik italijanske mafijaške grupe Đuzepe Đordano.

Pavlović se u ponedeljak pozvao na "nezavisnu istragu" koja je, navodno, utvrdila da je Jovanovića ubio Đordano, koji se trenutno nalazi u Italiji gde izdržava zatvorsku kaznu zbog ubistva jednog od italijanskih mafijaških vođa u Baru krajem devedesetih.

Iz Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala danas je saopšteno da je povodom Pavlovićevih tvrdnji, zasnovanih na izveštaju privatnog detektiva, formiran predmet koji je u fazi istrage.

Za ubistvo Jovanovića do sada je, kao saučesnik, osuđen jedino podgorički džudista Damir Mandić na 19 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: