Čekao Gotovinu i Markača, sada bi sastanak sa Vučićem

Udruženje hrvatskih branitelja želi sastanak sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem i pozvali su predsednicu Hrvatske da to organizuje.

Izvor: B92

Utorak, 23.08.2016.

13:15

Čekao Gotovinu i Markača, sada bi sastanak sa Vučićem
Tanjug

Predstavnici Sabora udruženja veterana hrvatskih gardijskih jedinica i Udruženja specijalne policije Josip Klem i Dražimir Jukić su se sastali sa liderom SDP i bivšim premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem i izneli takve zahteve.

Kako piše Dnevnik.hr, tema razgovora su bili problemi u odnosima sa Srbijom i izručivanje branitelja, a Klem i Jukić su rekli da je žalosno da ih je Milanović zvao sada, iako je bilo prilike tokom četiri godine njegovog premijerskog mandata, kao i da se radi o predizbornoj kampanji.

Oni su naveli da domovinski rat nije izrastao na zločinu, kao i da najbolje znaju kakve posledice na pojedinca i društvo ostavljaju ratne traume i da nikako nisu oni koji podržavaju bilo kakve ekstremne istupe koji vode tim putem.

Zatim su pozvali hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović da organizuje “radni sastanak s gospodinom Vučićem, predstavnicima branitelja i ostalim zainteresovanim stranama kako bi napokon počelo kvalitetno da se radi na pronalasku nestlaih i rešavanju novonastale situacije“.

Josip Klem je u hrvatskoj javnosti poznat kao glavni organizator svečanog dočeka hrvatskih generala Anta Gotovine i Mladena Markača posle povratka iz Haga, a 2012. godine je platio pola miliona evra odštete za hrvatskog košarkaša Darija Šarića, kako bi on ostao u Hrvatskoj.

Za Jukića se navodi da je sa 26 godina postao ratni invalid, ali da ga to nije sprečilo da se vrati u rat sa protezom i učestvuje u akcijama poput Oluje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: