Davenport osudio napad na Stojanovića

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport osudio je napad na gej aktivistu i organizatora Parade ponosa Bobana Stojanovića, koji se dogodio u centru Beograda.

Izvor: B92

Utorak, 23.08.2016.

00:45

Davenport osudio napad na Stojanovića
Foto: Tanjug, arhiva

"Osudujem brutalan napad na B. Stojanovića u centru Beograda, bitno je da nadležni organi hitno ispitaju slučaj i da se napadači privedu pravdi", napisao je Davenport na Tviteru.

Gej aktivista i organizator Parede ponosa Boban Stojanović napadnut je usred dana u centru Beograda, saopštila je organizacija "Parada ponosa Beograd".

Kako je navedeno, Stojanović je razgovarao telefonom kada je jedan od napadača počeo da dobacuje: "Evo ga peder!" da bi mu nakon toga zadao snažan udarac u predelu nadlaktice i nastavio da mu se unosi u lice uz prozivanje Stojanovića na osnovu seksualne orijentacije.

Stojanović je uspeo da se odmakne od napadača koji su nastavili da ga ponižavajućim tonom, pred građanima koji su se tu zateklli, nazivaju "pederom".

"Kao i posle svakog napada, osećam se uplašeno i ljuto. Ovo nije prvi napad koji doživljavam i prvo što mi padne na pamet nakon toga je – moglo je i gore. To nije u redu. Siguran sam da sam ja danas samo jedan od nekoliko LGBT osoba koje su u Srbiji napadnute", rekao je Stojanović, a prenosi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: