Marihuana prvi put deo državnog sajma u SAD

Desetak biljaka marihuane biće prikazano na Državnom sajmu Oregona sledećeg petka, što će biti prvi takav događaj u SAD.

Izvor: B92

Petak, 19.08.2016.

14:58

Marihuana prvi put deo državnog sajma u SAD
Foto: Thinkstock

To predstavljanje mladih biljaka približiće uzgoj marihuane klasičnoj poljoprivredi, za manje od godinu dana od kada su glasači u Oregonu legalizovali upotrebu marihuane.

Poslovni savet za uzgoj kanabisa saopštio je da će time prvi put stabljika marihuane biti prikazana na nekom državnom sajmu u SAD.

Portparol sajma je rekao da će biljke marihuane biti smeštene u providan šator s pojačanim obezbeđenjem i da maloletnicima neće biti dozvoljen ulaz u šator, kao i da neće biti pupoljaka biljaka.

Marihuana namenjena uživanju je nelegalna u 46 saveznih država, mada njen uzgoj cveta u Oregonu gde je legalizovana.

Oregon je učetvorostručio poreske prihode od marihuane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: