Premijer dao pet dolara beskućniku - i nadrljao

Australijski premijer Malkom Turnbul dao je novčanicu od pet australijskih dolara beskućniku u Melburnu, ali mu se to izgleda obilo o glavu.

Izvor: B92

Petak, 19.08.2016.

10:18

Premijer dao pet dolara beskućniku - i nadrljao
Foto: GettyImages

BBC piše da je Turnbul na putu do svog velikog ekonomskog govora u četvrtak zastao, rukovao se s beskućnikom i stavio mu pet dolara u čašu.

Međutim, njegovo naizgled dobro delo izazvalo je veliku buru na društvenim mrežama, gde su ga ljudi kritikovali zbog nekoliko stvari.

Jedni govore da je Turnbul cicija – Turnbul je bogat čovek, a novčanicu od pet dolara izvukao je iz čitavog svežnja novca.

Drugi ga kritikuju što je beskućniku uopšte dao novac, jer tvrde da to ne pomaže smanjenju siromaštva i samo produbljuje problem s beskućnicima. Oni ističu da Turnbul treba da da novac humanitarnim organizacijama, ako želi nekome da pomogne.

Osim toga, tu su i oni koji najviše ističu da je Turnbul dao novac samo zato što su kamere bile tu da zabeleže njegovu humanost.

Ipak, ima i onih koji ga podržavaju: „Vidite čoveka koji pruža više“, naveo je jedan korisnik Tvitera.

Turnbul, bivši bankar, odgovorio je na sve rečima „bBlo mi je žao tipa“.

„To je bila ljudska reakcija i žao mi je ako je razočarala neke ljude“, ističe on.

BBC navodi da to nije prvi put da neki političar nadrlja zbog „humanosti“. Bivši lider laburista Ed Miliband snimljen je 2014. godine kako beskućniku daje dva penija, a dve godine kasnije je u istoj situaciji nervozno tražio bankomat da beskućniku da deset funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: