Nikolić: Spomenik Miloševiću bi trebalo da nas ujedini

Predsednik Tomislav Nikolić kaže da je, kao i cela Srbija, podeljen između želje za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću i protivljenja tome.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.08.2016.

09:33

Nikolić: Spomenik Miloševiću bi trebalo da nas ujedini
Foto: Tanjug

On kaže da taj spomenik ne bi smeo da deli Srbiju, već da je ujedinjuje, međutim, kaže da ga o tome, kao ni o spomenicima drugim ličnostima iz prošlosti, niko nije ni pitao.

Nikolić u intervjuu za “Kurir” kaže da to nije u njegovoj moći.

"To je u nadležnosti gradske komisije za imenovanje ulica i postavljanje spomenika. A odgovor na to daje i Vulinovo ministarstvo. Nije to u nadležnosti predsednika Reublike", rekao je Nikolić.

Upitan da li bi imao dilemu da Milošević dobije spomenik, Nikolić kaže da je podeljen, kao i cela Srbija, između odluke da se spomenik diže i protivljenja tome.

"Podržavao sa mnjegovu borbu i osuđivao ga kad se povlačio bez razloga. Spomenik ne sme da deli Srbiju, već da je ujedinjuje. Oni koji skrnave sve po Srbiji ne bi ostavili na miru ni spomenik Slobodanu Miloševiću", zaključio je predsednik.

Pitanje podizanja spomenika Miloševiću u Srbiji pokrenuto je nakon informacije da bivši predsednik SRJ nije odgovoran za zločine u BiH, što proizlazi iz presude Radovanu Karadžiću.

Socijalisti su, naime, odmah izneli ideju da pokojnom šefu njihove stranke treba podići spomenik i dati ulicu. Ideju je podržao i aktuelni šef socijalista Ivica Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

171 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: