Prigovor Mladićeve odbrane na okončanje dokaznog postupka

Odbrana Ratka Mladića uputila je prigovor Sudskom veću Haškog tribunala zbog okončanja njenog dokaznog postupka.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.08.2016.

13:42

Prigovor Mladićeve odbrane na okončanje dokaznog postupka

Oni navode da odbrana nije završila ispitivanje svih svedoka.

Odbrana u podnesku navodi da je Sudsko veće četiri puta ignorisalo njene zahteve i želju da pred sud izvede još trojicu svedoka, kao i da nije iskoristila dodeljene sate za iznošenje dokaza, kaže se u saopštenju Tribunala.

Odbrana traži razumno objašnjenje o okončanju dokaznog postupka i naglašava da ona nije završila iznošenje dokaza te da bi okončanje postupka odbrane u ovoj fazi predstavljalo grubo kršenje prava na fer suđenje.

Do kraja suđenja Mladiću ostaje da tužioci i branioci ulože završne podneske i održe završne reči.

Raspravno veće je odbrani i optužbi dalo rok do 25. avgusta da se izjasne koja bi kazna bila primerena, ako bi Mladić bio proglašen krivim.

Bivši komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS), optužen je za genocid u Srebrenici, progon muslimana i Hrvata širom BiH granatiranje, kao i za uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: