Protest radikala zbog Bajdena: Srbi ga mrze i pamte /FOTO

Pristalice Srpske radikalne stranke protestovale su u Beogradu zbog dolaska potpredsednika SAD Džozefa Bajdena.

Izvor: Beta

Utorak, 16.08.2016.

17:58

Protest radikala zbog Bajdena: Srbi ga mrze i pamte /FOTO
Foto: Tanjug

Lider radikala Vojislav Šešelj poručio je da je Bajden nepoželjan, uprkos "toplom prijemu" koji su mu priredili zvaničnici u Beogradu.

Protest nije održan na Andrićevom vencu, ispred zgrade Predsedništva, kako je planirano, već ispred Skupštine grada Beograda, budući da je policija postavila ogradu i sprečila okupljene da priđu zgradi.

Većina okupljenih, uključujući i lidera radikala, nosila je majicu sa Trampovim likom i napisom "Glasajte za Trampa - Srpska radikalna stranka" na engleskom jeziku.

U obraćanju okupljenima, Šešelj je podsetio na sve ranije negativne izjave Bajdena o Srbiji i kazao da je potpredsednik SAD nepoželjan u Srbiji, te da ga građani "mrze" zbog svega što je govorio o našoj zemlji, uprkos "toplom prijemu" koji su mu priredili predsednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić, na šta su okupljeni uzvikivali pogrde upućene premijeru Vučiću.

On je rekao da srpski narod ne voli Bajdena, da ga mrzi, da pamti njegovu ulogu u bombardovanju Srbije 1999 godine kao i zalaganje za nezavisnost Kosova.
Foto: Tanjug
"Takav zločinac opet ovde uživa državne počasti", rekao je Šešelj i poručio da je Bajden arhineprijatelj srpskog naroda, kojeg je nazivao ubicama dece, silovateljima, nepismenim degenericima, agresorima i kasapinima.

Šešelj je pozvao sve Srbe koji žive u SAD da glasaju za Donalda Trampa.

"Glasajte za Trampa, glasajte za budućnost Srbije", rekao je on. Prema Šešeljevim rečima, Tramp je jedan od retkih koji su tražili izvinjenje Srbiji.
Foto: Tanjug
"On je prijatelj Rusije i želi sporazume sa Rusijom... Glasajte za njega, jer je prijatelj srpskog naroda. Tramp je jedini koji može da uništi sve zakulisne radnje, on to može i ubeđen sam da će u tome uspeti .. On je iskren, častan, donosi mir i ponos Americi", rekao je Šešelj.

Okupljeni su nosili i transparente na kojima je na engleskom jeziku pisalo "Bajden i NATO, izađite iz Srbije".

Skup su obezbeđivali policajci opremljeni za razbijanje demonstracija, a nakon 20 minuta okupljeni građani su počeli da se razilaze.

Potpredsednik SAD Džozef Bajden boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, tokom koje će razgovarati s Vučićem i Nikolićem, nakon čega će otići u Prištinu.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: