Poklonska: Kijev je kukavica

Krimska tužiteljka Natalija Poklonska optužila je Kijev za kukavičluk zbog odbijanja da prizna pripremu diverzije na poluostrvu, navodi “Sputnjik”.

Izvor: B92

Subota, 13.08.2016.

20:32

Poklonska: Kijev je kukavica
Foto: GettyImages

“To sve odgovora sadašnjem zločinačkom licu rukovodstva u Ukrajini. Oni su još od samog početka, kada su došli na vlast putem državnog puča pokazali svoje pravo lice i sada potvrđuju svoj kukavički stav. Nemaju čak ni hrabrosti da priznaju da su to uradili“, izjavila je Poklonska.

Pritom, Poklonska je izrazila uverenost da ukrajinske vlasti nisu uspele da obmanu svoj narod, čije strpljenje može uskoro da se završi.

„To je lice rukovodstva, ne cele zemlje. Narod Ukrajine ih već ne priznaje kao rukovodioce, jer se plaše, i u pravu su, jer narod ne možeš da prevariš. On trpi, ali će strpljenje naroda Ukrajine uskoro da se završi“, naglasila je Poklonska.

Ona je istakla da će svaki pokušaj destabilizacije Krima postati velika greška za njihove inicijatore. Svi osumnjičeni za organizaciju diverzantskih akcija će biti uhapšeni. Mir i poredak na poluostrvu će se čuvati svim sredstvima.

„Mi ćemo i dalje štititi našu domovinu. Neprijatelj neće proći“, obećala je Poklonska.

Ukrajinsko poluostrvo Krim koje je Rusija pripojila 2014. danima se nalazi u centru medijske pažnje zbog iznenadne rastuće tenzije između Ukrajine i Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: