"Hag potvrdio ispravnost politike Miloševića"

Ministar Aleksandar Vulin kaže da je sud u Hagu "potvrdio ispravnost politike" bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića.

Izvor: B92

Subota, 13.08.2016.

11:16

Tanjug

"Haški tribunal dobije zadatak da nas pomiri, zemlje u regionu, da nas stavi u jednu ravan. To nije uspeo. E pa kada takav tribunal prizna da Milošević nije učestvovao u organizovanom zločinačkom poduhvatu onda je jasno da je Srbija bila u pravu", rekao je Vulin.

On je to rekao komentarišući pisanje pojeinih medija da je Milošević posthumno oslobođen optužbi za zločinačko udruživanje tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Vulin je dodao da je premijer Aleksandar Vučić bio potpuno u pravu što nije dozvolio da se reč genocid poveže sa Srbijom.

"Srbija nikada nije bila genocidna", rekao je Vulin.

Prema pisanju medija u presudi nekadašnjem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću navodi se da nije bilo dovoljno dokaza da je Milošević bio saglasan sa stvaranjem etnički čiste teritorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: