Tenzije na Krimu: Rusi rasporedili novi raketni štit

Rusija je rasporedila novi raketni sistem S-400 na Krimu samo 48 sati nakon vesti da je tamo osujećen pokušaj diverzije ukrajinskih obaveštajaca.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2016.

15:48

Tenzije na Krimu: Rusi rasporedili novi raketni štit
Foto: Thinkstock

Istovremeno, iz Moskve je stigla poruka premijera Dmitrija Medvedeva da se posle ovog događaja ne isključuje mogućnost prekida odnosa sa Ukrajinom.

"Ne bih voleo da se tako završi. Međutim, ako ne bude druge opcije da se utiče na situaciju, predsednik verovatno može da donese takvu odluku", rekao je Medvedev nakon pitanja o pokušaju diverzije.

Kijev i Moskva nisu prekinuli odnose ni posle pripajanja Krima Rusiji, kao ni posle izbijanja sukoba na istoku Ukrajine, podseća Rojters. Medvedev je primetio da je u ruskoj istoriji bilo nekoliko slučajeva kada su prekinuti diplomatski odnosi, navodeći primer Gruzije.

"Konačnu odluku donosi predsednik koji vodi spoljnu politiku Rusije", zaključio je Medvedev.

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je kontramere zbog navodnog pokušaja upada ukrajinskih diverzanata na sever Krima, a Ukrajina je demantovala te informacije.

Rusija je 2014. godine pripojila poluostrvo Krim, koje je do tada pripadalo Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: