Ukrajina će tražiti hitan sastanak SB UN zbog Rusije

Ukrajina će zatražiti od SB UN hitan sastanak ukoliko i dalje budu rasle tenzije izazvane optužbama Rusije da je zvanični Kijev organizovao napade na Krimu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.08.2016.

09:10

Ukrajina će tražiti hitan sastanak SB UN zbog Rusije
Foto: Gettyimages

To je izjavio ambasador Ukrajine pri UN Volodimir Jeljčenko.

"Spremni smo na nove provokacije. Razmatramo sazivanje Saveta bezbednosti. Čim dođe do toga, odmah ćemo to učiniti", rekao je on, a preneo AFP.

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je u sredu Ukrajinu da je izabrala terorizam umesto mira, nakon što je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila da je sprečila teroristički napad na Krimu, koji je organizovala obaveštajna agencija ukrajinskog Ministarstva odbrane.

Te ruske tvrdnje je ukrajinski predsednik Petro Porošenko, međutim, odbacio kao "nerazumne i cinične".

Kao nestalna članica Saveta bezbednosti, Ukrajina ima pravo da sazove sastanak po bilo kojem pitanju za koje smatra da predstavlja pretnju po međunarodni mir i bezbednost, podseća Frans pres.

Otkad je u januaru postala članica SB, Ukrajina je održala jedan sastanak na temu krize u toj zemlji, čiji je istok pod kontrolom proruskih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: