Brnabićeva: Prihvatam Palmin poziv, posetiću Jagodinu

Novoizabrana ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić izjavila je da je racionalizacija veoma kompleksan proces.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.08.2016.

21:13

Brnabićeva: Prihvatam Palmin poziv, posetiću Jagodinu
Foto: Tanjug

Kako kaže, racionalizacija ne znači samo otpuštanja u državnoj upravi nego i dodatnu obuku državnih službenika.

Brnabićeva je novinarima u Skupštini nakon polaganja zakletve rekla da državna uprava treba da bude u službi građana i privrede, ali da je važno da i državni službenici budu zadovoljni i srećni na poslu da bi mogli da pruže kvalitetnu uslugu građanima.

"To je dvosmerna ulica", dodala je.

Ona je rekla da je Jagodina jedna od prvih lokalnih samouprava koje bi volela da poseti, navodeći da će apsolutno prihvatiti poziv lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme i da se njegov odnos i lično mišljenje prema seksualnoj orijentaciji ne tiče njenog posla.

"Možda pre toga posetim Bajinu Baštu zbog elementarnih nepogoda. Za mene ne postoje razlike u lokalnim samoupravama", rekla je ona.

Odgovarajući na pitanje o prelasku iz nevladinog sektora u izvršnu vlast, Brnabićeva kaže da u NALED-u vidi partnera, da će se o nekim stvarima saglasiti, a o nekima neće.

"Dolazim iz Upravnog odbora organizacije koja je bila kritički partner vlade i sada sedim na drugoj strani i oni će biti kritički partner meni. Ja sada zastupam interese Vlade Srbije, NALED zastupa interese svojih članova", prokomentarisala je ona.

Na pitanje da li ima strah zbog novih dužnosti, Brnabićeva je odgovorila da Srbiju čekaju ozbiljne reforme, a da su neke od njih započete u prethodnom periodu, poput Zakona o opštem upravnom postupku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: