Duterte ambasadora SAD nazvao "gej kur**nim sinom"

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte izazvao je novi diplomatski skandal – ambasadora SAD u svojoj zemlji nazvao je “gej kur**nim sinom”, piše “Gardijan”.

Izvor: B92

Sreda, 10.08.2016.

12:58

Duterte ambasadora SAD nazvao
Foto: GettyImages

“Kao što znate, borim se sa ambasadorom. Njegovim (Kerijevim) gej ambasadorom, kur**nim sinom. Iznervirao me je”, rekao je Duterte.

Duterte je vlast na Filipinima osvojio na izborima u maju nakon burne kampanje u kojoj je koristio retoriku koja se u najmanju ruku može nazvati oštrom. Pričao je kako će on lično pobiti sve dilere drogom i narkomane u zemlji, potpuno ukinuti korupciju, a papu Franju je takođe “počastio” teškim rečima.

Njegov prvi sukob sa ambasadorom SAD Filipom Goldbergom izbio je nakon neprimerenog komentara o silovanoj Australijanki. Zbog te izjave pobunili su se Goldberg i ambasador Australije.

“Mešao se u izbore, davao je izjave tu i tamo. Nije trebalo to da radi”, kaže Duterte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: