Gorbačov: Putin i Erdogan čine pravu stvar

Poslednji predsednik Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov izjavio je da predsednici Rusije i Turske rade pravu stvar trudeći se da postepeno započnu dijalog.

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2016.

08:03

Gorbačov: Putin i Erdogan čine pravu stvar
Foto: Gettyimages

On je naveo da je dobra stvar što se trude da pronađu put za saradnju s obzirom da će koristi od toga pored Moskve i Ankare imati i celokupna svetska politika, javio je Sputnjik.

Predsednici Turske i Rusije, Redžep Tajipa Erdogan i Vladimir Putin sastaće se danas u Sankt Peterburgu.

Rusko-turski odnosi pogoršani su u novembru prošle godine nakon što je Ankara oborila ruski bombarder Su-24 na teritoriji Sirije.

Međutim, odnosi Ankare i Moskve krenuli su da se oporavljaju nakon što se Erdogan izvinio Putinu za obaranje ruskog aviona izrazivši saučešće zbog smrti ruskih pilota.

Gorbačov je i tada pozitivno ocenio otopljavanje odnosa između Turske i Rusije, rekavši da je dobro što je Putin istrajao u svojoj odlučnosti da ne popusti u politici protiv Ankare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: