"Blic": Selaković gradonačelnik Beograda ili šef BIA?

Nikola Selaković, dosadašnji ministar pravde, nije u budućoj vladi, ali bi se mogao naći u jednoj od dve uloge, gradonačelnika Beograda ili šefa BIA, piše Blic.

Izvor: Blic

Utorak, 09.08.2016.

23:50

Foto: Tanjug

Najveće iznenađenje novog sastava u Nemanjinoj 11 je činjenica da među ministrima nema Nikole Selakovića, koji važi za funkcionera SNS u kog Aleksandar Vučić ima poverenja. Otuda je gotovo sigurno da najmlađi ministar prošle vlade neće ostati bez pozicije, navodi list.

Buduća Selakovićeva uloga donekle zavisi od ishoda razgovora lidera SNS Vučića sa jednim poznatim političarem koji je i uspešni biznismen, a kome je ponuđeno da uđe u trku za gradonačelnika. Prema saznanjima „Blica”, ukoliko ne dođe do dogovora sa biznismenom, Selaković bi mogao ući u uži izbor kandidata za gradonačelnika. U suprotnom, bivši ministar pravde vrlo lako bi mogao na poziciju šefa BIA, dodaje list.

U vrhu SNS rasplet očekuju za oko dve nedelje. Zasad niko ne može da precizira koju će poziciju Selaković zaista zauzeti. Deo funkcionera SNS smatra da je bivši ministar pravde bliži rukovodećoj poziciji u BIA jer već duže vreme vlada mišljenje da će sadašnji šef BIA Aleksandar Đorđević biti zamenjen.

Osim Selakovića, u budućoj vladi nisu - Ivan Tasovac (kultura i informisanje), Željko Sertić (privreda), Snežana Bogosavljević Bošković (poljoprivreda), Kori Udovički (lokalna uprava i državna samouprava), Srđan Verbić (prosveta, nauka i tehnološki razvoj) i Velimir Ilić (bez portfelja zadužen za vanredne situacije). Ministri juče nisu bili raspoloženi da govore o svojim budućim radnim mestima, ali za većinu to je već poznata stvar.

Tasovac, koga prati nezadovoljstvo umetnika i glumaca zbog njegovog malog učinka u oblasti kulture, ali koji je varničio i sa medijima, vraća se u Beogradsku filharmoniju. Snežana Bogosavljević Bošković ima posao profesora na fakultetu u Čačku. Sertića pojedine kolege vide i kao direktora EPS, gde on, međutim, nije konkurisao, a Velju Ilića vide u penziji.

"Sertić bi se mogao naći u Razvojnoj agenciji Srbije ili Privrednoj komori Srbije", navode u Nemanjinoj 11, piše "Blic".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: