Broj žrtava nevremena u Skoplju porastao na 22

Makedonska policija potvrdila je da je prijavljena još jedna žrtva nevremena u Skoplju, tako da je novi bilans 22 poginula, a za jednim nestalim se još traga.

Izvor: Beta

Utorak, 09.08.2016.

10:41

Broj žrtava nevremena u Skoplju porastao na 22

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, otac je u subotu u noći dok je trajalo nevreme pronašao 12-godišnjeg sina koga je voda odnela dok se sa svojim dedom vozio na traktoru.

Otac je smrt svog sina policiji prijavio juče oko 17.00.

Prama policiji, još se traga za 16-mesečnom bebom, koje se vozilo u automobil sa stricem. Za vreme poplave naišao je veliki vodeni talas koji je počeo da nosi vozilo i od tada se detetu gubi trag.

Najmlađa pronađena žtva velikog nevremena koje je pogodilo Skoplje imala je dve godine, a najstarija je biila starica od 83 godine.

Olujno nevreme je trajalo više sati i nanelo je velike materijalne štete. Najteže su pogođena naselja Stajkovci i Čento, Sinđelić, Aračinovo i Smiljkovci, gde je nadošla voda izazvala odrone i poplavila kuće. ;

Na području Skoplja u toku noći palo je 93 litra kiše na kvadratni metar, a u prvih dva sata nevremena registrovano je više od 800 gromova.

Veći deo glavnog grada Makedonije bio je poplavljen, voda je ušla u podrume stambenih zgrada, poplavila Klinički centar, kidala drveće, a mnogi građani su bili zaglavljeni u vozilima na podvožnjacima i raskrsnicama u nižim delovima grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: