Kijev u strahu: Rusi mogu da napadnu u svakom trenutku

Na istoku Ukrajine i dalje ginu ukrajinski vojnici, a Kijev strahuje da bi uskoro mogla da počne nova ofanziva proruskih i ruskih snaga.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.08.2016.

10:13

Kijev u strahu: Rusi mogu da napadnu u svakom trenutku
Getty Images

Kako je rekao portparol ukrajinske vojske Andrej Lisjenko, ruski vojnici ulaze i izlaze iz Ukrajine u okviru akcije dopremanja naoružanja u region Donbasa.

“Na severu Krima ruske snage imaju manevre, a u pojedinim trenucima kretanje na kontrolnim tačkama na Krimu se zaustavlja pod komandom ruske strane. Moramo da shvatimo da u svakom trenutku okupacione snage mogu da povedu ofanzivu u različitim razmerama“, rekao je Lisjenko.

Prema njegovim rečima, uz vojsku su i komandanti ruskih oružanih snaga koji se nalaze na liniji razgraničenja između Ukrajine i Krima.

Kako se navodi, ukrajinska vojska je u pripravnosti za moguću rusku agresiju pošto je pojačano kretanje trupa duž cele linije demarkacije u istočnoj Ukrajini.

Na pitanje novinara da li očekuje napad, Lisjenko je odgovorio da on može da se dogodi u svakom trenutku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: