Skoplje dan posle: Vanredna situacija i šok građana /FOTO

Nakon što su poplave odnele 21 život u Skoplju, u Makedoniji je Dan žalosti, a Vlada je donela odluku o proglašenju vanredne situacije u trajanju od 15 dana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.08.2016.

16:11

Skoplje dan posle: Vanredna situacija i šok građana /FOTO

Među mrtvima ima i dece, a policija i dalje traga za nestalim osobama.

Užasne prizore nakon oluje Makedonija će sigurno dugo pamtiti. Nevreme je za sobom ostavilo mnogo nastradalih, pustoš na ulicama, uništene kuće, vozila, a šest osoba i dalje se vodi kao nestalo.

Šok među građanima Skoplja ne jenjava ni danas, a ovakve posledice oluje ostaviće dubok trag.
Iz policije navode da su sve žrtve iz severoistočnog dela Skoplja, gde je palo više od 90 litara kiše po metru kvadratnom. Snage specijalne policije i kamioni s vodom za piće stigli su na najteže pogođena područja, ali u nekim mestima meštani se sami snalaze.
Policija i dalje pretražuje teren i traga za mogućim novim žrtvama, a mnogi delovi pogođenog područja su nepristupačni zbog oštećenih puteva i nanosa blata.
Pomoć Makedoniji ponudile su susedne zemlje Crna Gora, Albanija, Bugarska, kao i Evropska komisija. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije takođe je uputilo pomoć Makedoniji, u vidu mehanizacije i ljudstva za sanaciju posledica poplava izazvanih obilnim padavinama, saopštio je MUP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: