Vučić: Tužilaštvo vodi istragu o Savamali

Mandatar Aleksandar Vučić izjavio je da Tužilaštvo vodi istragu o rušenju objekata u Savamali u toku izborne noći u aprilu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.08.2016.

15:20

Vučić: Tužilaštvo vodi istragu o Savamali
Foto: Tanjug

On je naveo i da će politički reagovati kada bude završena istraga.

"Ne radi to Ministarstvo pravde i MUP, to radi Tužilaštvo, koje vodi istragu. Tako to izgleda u pravno uređenim zemljama. Možda je ranije bilo tako da ministri određuju ko bi trebalo da bude optužen, ako ne... Siguran sam da će Tužilaštvo završiti slučaj apsolutno do kraja. A ja ću umeti politički da reagujem posle odluke Tužilaštva i nadležnih pravosudnih organa", kazao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije.

On je rekao da su "tri miliona" uložena u kampanju protesta zbog rušenja objekata u Savamali da bi Vladu Srbije predstavili kao kriminalnu.

Vučić je rekao da taj slučaj mora da se ispita.

Govoreći o događajima u Hrvatskoj, Vučić je rekao da je to pitanje za Hrvatsku.

On je rekao da u Srbiji nije bilo govora mržnje i nisu paljene ničije zastave.

"Ja sam ponosan na građane Srbije i na Krajišnike, na sve nas koji smo rođeni ovde ili gde god da smo rođeni, zbog načina na koji smo obeležili taj tužni dan, kada je krenula Oluja", rekao je Vučić.

On je rekao da je uputio pismo EU i da ne zna da li će dobiti odgovor.

"Ali niste mogli na sadržaj pisma da čujete nijednu primedbu...Činjenice sam navodio. Zaključke nisam iznosio. Sem zaključka da moramo da sarađujemo", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: